Scroll Up Scroll Down

Hej och välkommen!

När dåvarande stamkrogen Jakob Skräddare såg sig om efter någon som kunde sätta lite guldkant på deras nyinvignings kalas föll valet på den trogne middagsgästen Johan Carlén.

Året var 1995 och utan att veta vad han egentligen gav sig in på antog Johan uppdraget. Kalaset blev en formidabel succé och hux flux hade den stockholmska festfixarhimlen begåvats med en ny stjärna.

- Uttrycket "det där går aldrig att genomföra" finns inte med i mitt vokabulär, hävdar Johan, varje gång jag hör de orden tänder det till inom mig. Att lösa problem och övervinna hinder har alltid varit en stark drivkraft hos mig, fortsätter han.

Partyfursten är utrustad med en försäljarsvada av sällan skådat slag, det kan alla som under 1990-talet besökte hans klädbutik på Drottninggatan i centrala Stockholm intyga. Mode och konfektion var under många år Johan Carléns hemmaplan. Han designade ett eget märke, och han jobbade som grossist med bl. a Gul & Blå, JC och HM på kundlistan.

Nu är det dock flera år sedan festarrangerandet tagit överhanden. Evenemangen har avlöst varandra, i den här branschen är man aldrig större än sitt senaste arrangemang och att Johan Carlén idag har att göra mer än någonsin är ett tecken på att han lyckats.

Vad tror han då själv är den främsta orsaken till att det går så bra?

- Min fåfänga är kundens garanti. Jag har det som motto. Ingen är angelägnare än jag att samtliga inblandade ska gå ifrån mina tillställningar med känslan av att ha varit med om något speciellt.

När man ser Johan uppträda i den tjusiga rollen som premiärlejon är det svårt att ana vilken arbetsinsats som i själva verket ligger bakom. Det har till och med hänt att en smokingklädd Carlén tvingats släpa iväg med breddfyllda sopsäckar samtidigt som hans gäster tagit plats i limousinernas passagerarsäten. Fast det tillhör som tur är undantagen. Å andra sidan är det förmodligen Johans totala engagemang och förmåga till överblick in i minsta detalj (han har ett finger med i allt från utformningen av inbjudnings korten till komposition av buffé och drycker) som gör att uppdragsgivarna så till den milda grad uppskattar hans tjänster.

Filmpremiärer, skivreleaser, företagsevent, krogjubileum, invigningar, produktlanseringar. Meritlistan kan göras lång. Likaså förteckningen över de stadigt återkommande kunderna. Där återfinns de flesta av de stora filmbolagen, där huserar börsnoterade bolag som Sharp Electronics och Goldwell/Persea samt det prestigeladdade bilmärket Audi. För att bara nämna några.

Snabbporträtt Johan Carlén

Född: Maj 1963.

Uppväxt: I Solna, (Råsunda)

Civilstånd: Jag träffar någon..

Motto: Gör rätt frukta intet.

Vad gör du när du inte fixar fester: Spelar golf, reser, läser, tränar och så umgås jag med mina vänner.

Handicap i golf: 22.3

En vanlig arbetsdag: Har ingen vanlig. Mina dagar är så varierande, ingen är den andra lik. Det är det som är så kul!

Spenderar helst en söndag eftermiddag: Med en golfrunda eller ett snowboardåk, det beror på vädret!

Film du gärna ser igen: Forrest Gump.

Musik när du vill bli på gott humör: svensk 70 tals pop typ Ted Gärdestad Harpo Björn Skifs.

Om du fick hem Eva Longoria på middag; vad skulle du trolla fram vid spisen: Något asiatiskt.

Bästa resmål: Mexico

Favorithak i Stockholm: Just nu? Riche!

Bästa arrangemang hittills: Svårt att säga. Jag är nöjd med många fast på olika sätt, men jag säger galan på "Beck - sista vittnet" eller Johnny English med Rowan Atkinson , som även var här på Sverigebesök. Koh Phangan med anledning av att vi fick till en äkta ö känsla pga 4 ton sand utanför med plankor att gå på. Thailänska Bath att handla för. Det var som att befinna sig på ön!

Drömgäst: Det vore kul att lyckas samla Abborna på en fest.

Drömuppdrag: Nästa galapremiär på James Bond.